Εδώ και χρόνια, χρησιμοποιώ iTunes+iPod nano για να ακούω podcasts -ένας συνδυασμός που θεωρώ ότι είναι μάλλον ο πιο ιδανικός.
Η πρώτη μου προσπάθεια να αντικαταστήσω τον παραπάνω συνδυασμό με το HTC Desire που τρέχει android, δεν ήταν και πολύ πετυχημένη. Πρόσφατα όμως κατέληξα σε ένα setup που μοιάζει αρκετά υποσχόμενο.
1. Για το κατέβασμα και το άκουσμα των εκπομπών, εγκατέστησα το Google listen που είναι (πλέον) ένας αρκετά καλός podcatcher. Ένα από τα χρήσιμα features είναι ότι το listen δημιουργεί στο Google Reader σας ένα ξεχωριστό folder με τα subscriptions του -και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε subscribe σε ένα podcast από τον browser σας προσθέτοντάς το στο Google Reader και βάζοντάς του το tag “Listen Subscriptions”. Τα mp3 κατεβαίνουν κατευθείαν στην συσκευή, οπότε καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι στις ρυθμίσεις έχετε επιλέξει να γίνονται τα downloads μόνο όταν έχετε wifi connection και όχι μέσω 3g…
2. Ένα από τα ενοχλητικά πράγματα όταν πρωτοδοκίμασα το listen με τα ακουστικά του HTC desire ήταν ότι δεν μπορούσα να ρυθμίσω τον ήχο από τα controls που έχουν αυτά πάνω τους. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό όταν ακούω podcasts σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. σε μέσα μαζικής μεταφοράς), που κάθε τόσο ίσως χρειαστεί να δυναμώσω τον ήχο για να καλύψει την φασαρία του χώρου. Η λύση είναι τελικά το Headset Volume Control που επιτρέπει να ρυθμίζουμε την ένταση του ήχου από τα κουμπιά prev/next που έχουν πάνω τους τα ακουστικά.
Εγκαθιστώ τώρα το google Listen για να δω αν όντως έχει αλλάξει. Παλιότερα ήταν πολύ κακό, υπολειπόταν πολύ του μοναδικού αξιόπιστου, αν και δύσχρηστου, doggcatcher.
Η λύση στην οποία είχα καταλήξει ήταν λίγο ή πολύ η manual: κατέβασμα/πέρασμα στην sd μαζί με μία αλλαγή του mp3 tag στο genre ώστε να τα κατηγοριοποιεί ο Music Player.
Το Android πρέπει να δουλέψει στο θέμα music app, γιατί κάνει το itunes να φαίνεται λειτουργικό