Προ ημερών χάζευα το WRT54GS της Linksys που έχω σπίτι -ένα wifi router, αρκετά παλιό, που το κρατάω μόνο και μόνο διότι με ένα μικρό hack μπορεί κανείς να εγκαταστήσει το tomatoe firmware που δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες στο router από όσες έχει οποιοδήποτε αγορασμένο home router. Σκεφτόμουν, “μα γιατί οι εταιρείες αυτές δεν χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους open source firmewares όπως το tomatoe και το DD-WRT” -και μάλιστα όχι μόνο δεν τα χρησιμοποιούν, αλλά συχνά δυσκολεύουν την ζωή και όποιων θέλουν να τα εγκαταστήσουν μόνοι τους.
Το επόμενο wireless router που θα αγοράσω θα είναι το Netgear WNR3500L.
Ο λόγος είναι ότι η netgear μόνη της αναφέρει (ως feature!) ότι μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει άλλα firmwares στο router και μάλιστα οδηγεί τον χρήστη στο myopenrouter.com όπου υπάρχουν πολλά howto, άρθρα και links για να το hack-έψεις.
- Open-source community website and development Partner program with downloadable applications, user guide, forums, blogs and downloads at www.myopenrouter.com
Να δείτε που το συγκεκριμένο μοντέλο θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία.
Γκρίνιες υπάρχουν βέβαια, αλλά η αντιμετώπιση της εταιρείας νομίζω ότι είναι στον σωστό δρόμο.
Γιατί να θέλεις να πετάξεις το παλιό ρούτερ εφόσον δουλεύει μια χαρά; Απλά και μόνο για να πάρεις νέο;
@nicholas: δεν θα το πετάξω. Είναι το χόμπι μου να μαζεύω συσκευές, να δοκιμάζω hacks, να βάζω υπολογιστές και gadgets να λειτουργήσουν με διαφορετικούς τρόπους.
Υπάρχει όμως ένας καλός λόγος που θέλω να το αλλάξω και αυτός είναι ότι ενώ πια οι περισσότεροι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε στο σπίτι έχουν 802.11N, το WRT54GS είναι 802.11G με αποτέλεσμα να μην μεταφέρονται τα αρχεία με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.