Ο titanas ρίχνει
μια ματιά στα Ελληνικά πανεπιστήμια (κυριολεκτικά) και ο KCorax απαντά με μια εσωτερική ματιά στο Ελληνικό πανεπιστήμιο.
Να την πώ την αμαρτία μου: πάντα μου άρεσαν τα χαραγμένα θρανία, τα graffiti στους τοίχους, ακόμη και τα συνθήματα. Και οι αφίσες, κολλημένες η μία πάνω από την άλλη -η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε κάποτε να τις εξαιτάσει όπως κάνουν με τους πίνακες και να ανακαλύψει το ένα layer κάτω από το άλλο έχει μία γοητεία. Και ο διάλογος των συνθημάτων στους τοίχους -έξυπνος, ευπρεπής, χυδαίος, άκομψος, στρατευμένος ή ρομαντικός.
Αν κάτι κρίνω σε αυτό τον “εντοιχισμένο” διάλογο, δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο η πρόθεση και οι κανόνες με τους οποίους διεξάγεται. Υπάρχει σεβασμός σε αυτό που έγραψε ο άλλος; Υπάρχει διάθεση δημιουργίας ή καταστροφής; Συνήθως αυτά είναι δύσκολο να απαντηθούν μονοσήμαντα.
Ενδιαφέρον θέμα, σχόλια θετικά ή αρνητικά, ευπρόσδεκτα, ίσως με βοηθήσουν να καταλήξω με μεγαλύτερη σιγουρία σε μία άποψη ή να μου την αλλάξουν.
Αν σας αρέσουν τα γκράφιτι, τα συνθήματα και οι αφίσες κολλημένες η μία πάνω στην άλλη θα μπορούσατε κάλλιστα να τα κάνετε στο σπίτι σας. Έτσι δεν θα χρειαζόταν να πηγαίνετε και στην σχολή σας χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την ζωή σας. Έτσι δεν είναι; Εμένα που δεν μου άρεσε να τα βλέπω αυτά μου το επέβαλλαν αυτοί που είχαν την ιδια αισθητική αποψη με εσας.
Υπάρχει σεβασμός διότι, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε διάλογο, όλοι οι συμμετέχοντες ξέρουν ότι η δικιά τους κουβέντα έχει αξία ΜΟΝΟ όταν υπάρχει και η άλλη. Άλλωστε ελάχιστες, ως καμία, απαντήσεις στέκουν χωρίς την ύπαρξη μιας ερώτησης…
H κατάσταση έχει ξεφύγει. Θα μπορούσαν να υπάρχουν στα πανεπιστήμια συγκεκριμένοι χώροι όπου να επιτρέπεται το γκραφίτι και η αφισσοκόλληση. Όχι όμως παντού.
ο Τιτάνας πληρώνεται για τα ποστς του, είναι επαγγελματίας μπλόγκερ
Δεν είναι οι αφίσες το πρόβλημα αλλά η έκφραση αυτού του προβλήματος που θεωρεί δικαίωμα να καταστρέφει έχοντας γίνει πρώτα μέλος μια (πολιτικής) ομάδας που αυτόματα δικαιώνει οποιαδήποτε πράξη έναντι σε αυτό που ο καθένας θεωρεί άδικο ή δίκαιο… πράξη για την οποία ποτέ κανείς δεν λογοδοτεί, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι σε κάποιον (γιατί κανείς δεν ζητάει τα ρέστα). Τρόπος σκέψης και στάση ζωής που συνεχίζεται καθημερινά εκεί έξω και αντικατροπτίζει την κοινωνία που ζούμε όπως πολύ σωστά λέει ο KCorax.
@barilla: δεν ξέρω μακαρόνια “titanas”. Σε παρακαλώ παρόμοιες βλακείες να μην ξαναγράψεις στο blog μου, απλά θα τις σβήνω.
@Θέμης Λαζαρίδης: Η αλήθεια είναι πως όντως υπάρχουν συγκεκριμένοι “επιτρεπόμενοι” χώροι για να γίνεται αφισσοκόλληση στις σχολές. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο οποίο και ανήκω. Οι συγκεκριμένοι αυτοί χώροι είναι τα ταμπλό των παρατάξεων και κάποιες ειδικές προθήκες.
Το θέμα όμως είναι, πως οι εντολές της Πρυτανείας δεν ακολουθούνται, συνεπώς είμαστε όλοι αναγκασμένοι να βλέπουμε κάτι τόσο αντιαισθητικό.
@Barilla Εγώ έχω γράψει και κάτι άρθρα για συνέδρια και whitepapers επί πληρωμή. Επίσης είμαι ακαδημαϊκός ευαγγελιστής για τη Microsoft αλλά αμισθί. Θες να με μισήσεις κι εμένα ; Διασκεδάζω πολύ όταν με μισούν.
Σταδιάλα.
@vrypan συγνώμη.
Τέτοιες εικόνες που περιγράφεις δεν θα βρεις στο δικό μου πανεπιστήμιο!!! Καθαριότητα και τάξη σε όλους του χώρους! Το πανεπιστήμιό μου είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πα.Μακ.).
@andreas Δεν τις περιγράψαμε, τις φωτογραφίσαμε. Και άσε τα σάπια, αν βγω με κάμερα παραμονή εκλογών την ίδια εικόνα θα πάρω. Τώρα αντικειμενικά βέβαια η ΣΘΕ και η καλών τεχνών είναι οι χειρότεροι χώροι που μπορεί να τραβήξει κανείς αλλά…
Στο ΠΑΜΑΚ, 3 χρόνια έμπαινα στο ΚΕΚ ******* για να κατεβάζω από την ωμή unfirewalled gigabit. 3-4 μέρες αξύριστος, κοίταζα ένα όνομα ΔΕΠ στο πρόγραμμα και έλεγα οτι είμαι υποψήφιος διδάκτωρ του τάδε.
Το απόσταγμα της ρητορικής μου είναι οτι η καθαριότητα των χώρων είναι επουσιώδης. Και στο Ιωαννίνων πχ οι πόρτες ανοίγουν με φωτοκύταρο, τα πάντα είναι και δείχνουν ακριβά κοκ. Από δημοσιεύσεις όμως καπότα.
@KCorax
Οι δημοσιεύσεις είναι ένας δείκτης του ότι κάτι κινείται ερευνητικά. Σύμφωνοι, είναι ουσία αλλά όχι από μόνο του. Ας μην ξεχνάμε το διδακτικό κομμάτι, κι αυτό μπορεί και πρέπει να αξιολογείται.
@vrypan Αν άλλαζες λίγο την ορθογραφία στον τίτλο, θα είχε πολύ πιο πλούσιο νόημα: “Η τύχη των πανεπιστημίων”, αλλά τότε θα πήγαινε πολύ μακριά η βαλίτσα :-)
Εγώ είπα μόνο την αλήθεια:
http://www.pestaola.gr/2007/02/07/titanas-is-a-full-time-blogger/
τώρα γιατί αυτό το εκλάβατε ως μίσος (από τον KCorax) ή ως βλακείες (από τον οικοδεσπότη vrypan) αυτό είναι ερώτημα που μπορείτε μόνο εσείς να απαντήσετε.
@barilla: όχι, δεν θα κάνεις εδώ την αντιπαράθεσή σου σε προσωπικό επίπεδο με τον titana. Δεν θα εμφανίσω τα posts σου, εδώ είναι ο χώρος μου, sorry. Αν θέλεις, γράψε στο blog σου.
δεν γίνεται να υπάρχει προσωπικό επίπεδο με τον τιτάνα γιατί δεν τον γνωρίζω προσωπικά, από το μπλογκ του ότι βλέπω έγραψα. Πάντως δεν είδα να πεις κάποια αντίθετη άποψη από τη δική μου, απλά μου είπες ότι λέω βλακείες. Ελπίζω να διάβασες το λινκ που σου έστειλα.