web 3.0 (σύμφωνα με τον Calacanis)

Web 3.0 is defined as the creation of high-quality content and services produced by gifted individuals using Web 2.0 technology as an enabling platform.

Διαβάστε και το υπόλοιπο post από τον Jason Calacanis.

22 Responses to web 3.0 (σύμφωνα με τον Calacanis)

  1. chaca-khan says:

    σύγκρυο όμως λίγο παράλληλα, ε;

  2. Panayotis says:

    Γιατί;

  3. Nikos says:

    Νομίζω ότι περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά του Mahalo, και το βαφτίζει Web 3.0.

    Όσοι συνεχίζουν να μιλάνε για Web 3.0 θα γίνονται διαρκώς και ακατάπαυστα ρόμπα. Δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά…

  4. Panayotis says:

    @Nikos: ναί, του το έγραψαν και στα σχόλια κάποιοι. Αλλά ίσως (;) να είναι η ώρα να αρχίσουμε να συζητάμε τί θα ήταν το web 3.0.

  5. chaca-khan says:

    leaves behind the cowardly anonymous contributors?
    “madness of the mobs”?
    by gifted individuals?
    gifted?

    με συγχωρείτε αλλά εγώ στη θέση του αν είχα να προτείνω αυτά που λέει θα πρόσεχα ΠΟΛΥ τη διατύπωσή μου. αυτός πάει να πουλήσει το ότι θα υπάρχουν τα σκλαβάκια που θα παράγουν τη πρώτη ύλη και εμείς ,οι ελίτ, που εντάξει θα τα κάνουμε ωραία. δλδ άλλος τρόπος να μπει τάξη στο χάος δεν υπάρχει; δεν ξέρω. ο τύπος δε μ έπεισε και επιπλέον μ έκανε και να τον αντιπαθήσω. δεν ήξερα τπτ. μόνο διαβάζοντας το κείμεν ό του.

  6. chaca-khan says:

    κι αν απ΄το web στο web 2.0 έγινε αυτό που έγινε και από το web 2 στο web 3.0 είναι να γίνει αυτό που λέει άστα να πάνε.. δε ντρέπεται να το λέει. εγώ θα ντρεπόμουνα. Τόσο φοβερή ιδέα πιστεύει ότι είναι? ενώ τα semantics το προχωράνε, αυτός το γυρίζει πίσω, η παλιοσουπιά..

  7. Christos says:

    Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά από μία μεγάλη επανάσταση(web1.0), επέρχεται το χάος(web2.0) το οποίο πάμε να αντιμετωπίσουμε με σοβιετικού τύπου ρυθμίσεις και πεφωτισμένες ηγεσίες (web 3.0). Υπάρχουν μερικά πράγματα έμφυτα στο ανθρώπινο γονιδίωμα για αυτό η ιστορία γράφεται ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο. Η απάντηση είναι μία, να αφεθεί η ελεύθερη αγορά του web content να βελτιώσει μέσω του ανταγωνισμού τα standard ποιότητας. Το web είναι ο κατεξοχήν χώρος που οι αγορές δεν αστοχούν ποτέ.

  8. Panayotis says:

    Προσπαθώ να καταλάβω γιατί αισθάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να επιβάλει κάτι. Έχω πολλές αμφιβολίες αν έχει δίκιο ο Calacanis, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα ορίσει αυτός τί θα γίνει. Απλά κάνει μία διαπίστωση, μία πρόβλεψη. Το αν θα αποδειχθεί σωστός ή λάθος, έχει να κάνει με εμάς τους δημιουργούς και καταναλωτές του Internet.

    @christos: η αγορά του web content είναι ελεύθερη στον βαθμό που οι δημιουργοί του το επιλέγουν -και σε αυτούς περιλαμβάνεται ο κάθε blogger, ο κάθε χρήστης που ανεβάζει τις φωτογραφίες του στο flickr ή το youtube κ.λ. Δεν αποφασίζει κανένας για εμάς.

  9. Nikos says:

    Δεν βλέπω καμία προσπάθεια επιβολής κανενός σε κανένα.

    Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι το Web 2.0 έχει ακόμα ΠΟΛΥ δρόμο να διανύσει, πολλά πράγματα να μας δείξει, οπότε δεν αγχώνομαι για την επόμενη γενιά του Web.

    Την οποία δεν νομίζω ότι ο Καλακάνης είναι από τους ανθρώπους που θα τη φέρουν. Ούτε για στείο. Σίγουρα θα προέλθει από μια εντελώς νέα γενιά ανθρωπων οι οποίοι θα είναι “άδειοι” από τις εμπειρίες της προηγούμενης γενιάς.

  10. Ο ορισμός του Jason, μπορεί να ειναι ένας από τους αποδεκτούς, αλλά μάλλον ειναι νωρίς ακόμα για πολλούς Individuals ή επιχειρήσεις να το σκεφτούν/με. Ειδικά στην Ελλάδα θα έλεγα. Αν βιαστούν κάποιοι, για τους Χ λόγους να πάνε στο Web 3.0 τότε πιστεύω ότι θα χάσουν το τραίνο του Web 2.0 και σε μερικές
    περιπτώσεις και του Web γενικά. Καλή συνέχεια

  11. pavlos says:

    το καλύτερο θα ήταν να το ονόμαζε post-web 2.0. Μιλά ουσιαστικά για μια μεταποίηση ή μετά-ανάλυση του περιεχομένου του web 2.0. Δεν είναι τίποτα καινούργιο αυτό για οποιοδήποτε τύπο πληροφορίας δημοσιεύεται από τη δεκαετία του 80 και μετά.

    Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ότι προσπαθεί ο Calacanis να επιβάλλει κάτι αλλά ότι αντιλαμβάνεται αυτή τη μετα-ανάλυση με έναν σχεδόν αφελή τρόπο. Δηλαδή το περιεχόμενο του web 2.0 μπορείς κανείς να το κάνει πολλά πράγματα – να το κατηγοριοποιήσει, να το αναλύσει με οιονδήποτε τρόπο – κριτικό ή όχι, να το επεκτείνει, να το χρησιμοποιήσει για να λύσει προβλήματα. Μπορεί και και να κάνει αυτό που λέει ο Calacanis, εμένα όμως αυτή η λογική μου μοιάζει παρόμοια με αυτή του top10 ή top1000 ή τέλος πάντων του topΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.