Shownotes:
- iLife
- BashPodder, Juice, iTunes
- Gizmo, GoogleTalk
- Podcasting (@wikipedia)
- podshow.com, Daily Source Code
- feedicons.com
- RapidSignal.com
- Adrina Thorpe
- ακούμε “143″ από τους Stingray
- και “a little bit more” από τους Uncle Seth
Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
Σχετικά με το Skype, όπως λες και εσύ, αφ’ενός δεν έχουμε καμία ιδέα (και δε μπορούμε να μάθουμε) για το πώς είναι *υλοποιημένη* η κρυπτογράφιση (γνωρίζουμε πως ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Skype έιναι AES 256bit και 1536bit/2048bit, για όσους έχουν πληρώσει, RSA για το key exchange, σύμφωνα με διάφορες αναλύσεις της επικοινωνίας μεταξύ peers, όπως φαίνεται σε πληθώρα δικτυακών τόπων, συμπεριλαμβανομένου του wikipedia. Καθώς έχουν υπάρξει και στο παρελθόν περιπτώσεις που κυβερνήσεις, βλ. αμερικάνικη, έχουν ‘επηρεάσει’ κατασκευαστές λογισμικού ώστε να είναι αποδυναμωμένη η ισχύς του εκάστοτε αλγόριθμου που χρησιμοποιείται, ποτέ δε μπορεί να έιναι κανείς σίγουρος, εκτός αν έχει α. τον πηγαίο κώδικα β. αρκετές γνωματεύσεις ειδικών πάνω στο αντικείμενο ώστε να εμπιστευτεί τον κώδικα), ούτε αν υπάρχει κάποια συμφωνία με οποιαδήποτε κυβέρνηση σχετικά με ο,τιδήποτε έχει να κάνει με πορακολούθηση, καταγραφή και διάθεση δεδομένων), αφ’ετέρου χρήση του Skype για κλήση PSTN τηλεφώνων καταργεί αυτομάτως την όποια ασφάλεια προσφέρει. Εναλλακτικά υπάρχει το Gizmo αν και προσωπικά δε μπορώ να πω πως μου αρέσει ιδιαίτερα. Αυτά γιατί όταν μιλάμε για ασφάλεια καλό έιναι να είμαστε παρανοϊκοί.
Τέλος, επειδή βλέπω πως ενδιαφέρεσαι για ‘ελεύθερη μουσική’, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τη Magnatune και συγκεκριμένα αυτή τη σελίδα περι χρήσης των κομματιών της εταιρίας αυτής σε podcasts, ανεύ άδειας. Πιστευώ πως η Magnatune είναι μια ιδιαίτερα καλή εταιρία, ιδεολογικά αλλά και πρακτικά, και αρκετά σχετική με μέρος του συγκεκριμένου πόντκαστ σου.
Χαιρετισμούς.