Διαβάζω κάθε τόσο αυτές τις βλακείες για “εξάρτηση από το Internet” (όχι, δεν θα βάλω link). Η ερμηνεία του άσχετου που προσπαθεί να πλησιάσει κάτι που δεν καταλαβαίνει. Να κάνουμε και έρευνες για την εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό, το κινητό, την τηλεόραση. Να μην πώ για την δραματική κατάσταση κάποιων που έχουν εξάρτηση από τα βιβλία, απομονώνονται με τις ώρες και διαβάζουν χωρίς να μιλάνε σε άλλους, δεν βλέπουν την ώρα να γυρίσουν σπίτι τους και να συνεχίσουν το βιβλίο που έχουν αφήσει στην μέση -ειδικά οι γονείς πρέπει να προσέχουν πολύ αν δουν ότι τα παιδιά τους διαβάζουν βιβλία άσχετα με τα μαθήματά τους με τις ώρες και να τους βάζουν όριο, 1-2 ώρες την ημέρα.
Περίεργο :)
Με το που είδα το προηγούμενο πόστ σου για τη Βουλή, ακολούθησα το λίνκ και άρχισα το QT stream, για να αντικρύσω έναν αδαή πολιτικό να λέει πως η εγκληματικότητα, οι ακρότητες και γενικότερα ό,τι πιο κατάπτυστο μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος βρίσκεται πλέον στο διαδίκτυο και πως πρέπει να κάνουμε κάτι γι’αυτό.
Άντε ας κάνουμε κάτι γι’αυτό. Ας χάσει τη θέση του και αυτός και η σχετική επιτροπή της Βουλής, οι πολιτικοί και όσοι υπόλοιποι πανηλίθιοι που μάλλον δε δύνανται να κατανοήσουν τη σημασία του διαδικτύου.
Καλό, :P πολύ καλό Παναγιώτη…. μόνο που αυτό που λες για τα βιβλία δεν ξέρω αν είναι σαρκασμός ή κυριολεκτείς. Εγώ πάντως πιστεύω ότι ναι κάποια άτομα έχουν όντως πρόβλημα με τα βιβλία που είναι και πολύ μοναχικά, μιλάω σοβαρά και για πολύ έντονη και άσχημη κατάσταση…
@vagelis: λίγο σαρκασμός και λίγο προκλητικό για να ακούσω από κάποιους τις δικαιολογίες
“ναι, αλλά το βιβλίο…”
και να τους απαντήσω
“αν χρησιμοποιούσες το internet για να επικοινωνείς με τους φίλους σου, να κάνεις την δουλειά σου, να μορφώνεσαι, να διασκεδάζεις, να συμμετέχεις στα κοινά κ.λ. κ.λ. θα έλεγες τα ίδια και για το Internet”
:-)
Είμαι εξαρτημένος από το internet, από το διάβασμα, από το γράψιμο, από τη δουλειά μου, από τις ασχολίες μου, από το κάπνισμα, από το φαγητό, από το νερό, από τους φίλους μου, από τη ζωή μου… Κινδυνεύω άραγε;;;
Πέστα βρε Παναγιώτη! Πρώτα ήταν “διαβολικό”, τώρα προκαλεί “εξάρτηση”….
Για τον ΟΚΑΝΑ είμαστε όλοι! :-)
Εχεις δικιο.Ειδικα η τηλεοραση παρουσιαζει το ιντερνετ σαν το πιο επικινδυνο πραγμα που υπαρχει.
Χμμμ. Οι μλκς που έχουν ακουστεί από (απανταχού της γης) πολιτευτές και δημοσιογράφους δεν σημαίνουν ότι τα περί εξάρτησης εμφανίζονται μόνο στα σεπτά φόρα των ασχέτων.
Μαϊ νέημ ιζ Γιόργκος εντ αϊ αμ εν άντικτ οβ δι ιντεργουεμπζ.
@yorgos: Αυτοί που αναφέρεις, επειδή είναι πιο σοβαροί λένε όμως:
While the numbers indicate that a subset of people might have a problem with Internet use, Aboujaoude stressed that it’s premature to say whether people in the sample actually have a clinical disorder. “We’re not saying this is a diagnosis – we still need to learn a lot more,” he said. “But this study was a necessary first step toward possibly identifying something clinically significant.”
Πάντως αν κάποια μέρα, το να είσαι στο Internet για πάνω από κάποιες ώρες (ας πούμε 3?) θεωρηθεί εξάρτηση, εμείς θα πρέπει να μπούμε κατευθείαν στο Δαφνί!!!
Παναγιώτη εσύ που ασχολείσαι και επαγγελματικά με αυτό την έβαψες!!!Σε βλέπω με ζουρλομανδύα σε ένα δωμάτιο με μαύρους τοίχους (το λευκό επειδή παραπέμπει σε MAC θα το αλλάξουν ειδικά για εσένα!!!).
Πέρα από τα αστεία εγώ βλέπω ότι στην χώρα μας αποκτάμε και το σύνδρομο της Ιντερνετοφοβίας!
Μόλις σήμερα μιλούσα με μια μητέρα που ανησυχούσε επειδή το παιδί της έμπαινε πολλές ώρες στο INTERNET!!!ΟΚ αλλά και οι γονείς μας δεν έκαναν κάτι ανάλογο στις εποχές τους?
Δεν έχω ακούσει ποτέ να θεωρήθηκε εθισμός η ακρόαση της μουσικής των Beattles(ή anyway οποιοδήποτε άλλο trend της εποχής που έφτασε στο σημείο να την χαρακτηρίσει!).
Pingback: Εθισμός στο διαδίκτυο;! | Webz
Εδω ο Μπομπ Σφουγγαρακης ειναι γκει…
Ξέρεις ποιοί είναι αυτοί που συνήθως γίνονται οι πιο μανιακοί χρήστες του Ιντερνετ, ε?
Είναι κάτι τύποι που πριν να ανακαλύψουν το Ιντερνετ και πέσουν με τα μούτρα, έλεγαν μόνιμα “δεν ασχολούμαι εγώ με αυτά. Άσε με τώρα, θέλω να βγαίνω έξω και να μιλάω με τους φίλους μου.”
Το έχω δει το έργο πολλάκις….
Μην ξεχνάμε και τον “κομπλεξισμό” κάποιων, που “έχουν μείνει λίγο πίσω” και δεν λένε να το παραδεχτούν, αλλά αφορίζουν το καινούργιο. Περαστικά τους…
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!!!!
Παναγιώτη τα εύσημά μου! Αυτά να τα πεις στην μάνα μου που με βλέπει να περνάω αρκετές ώρες στο ίντερνετ επικοινωνόντας με τους φίλους μου, μορφώνομαι, ενημερώνομαι, δημιουργώ! Η μάνα μου νομίζει ότι είναι η αυτοκαταστροφή μου το ίντερνετ!
Προς VR-e-pidas και VR-ΥΠ.ΑΝ.
Χθες λύθηκε και το μυστήριο με τον «Μπομπ τον σφουγγαράκη». Το ΕΣΡ έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης για τη σειρά κινουμένων σχεδίων.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=22299
Οταν η κόρη σου είναι 16 και μισό χρονών, στη δευτέρα Λυκείου, υποτίθεται ότι θέλει να δώσει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο για να γίνει γιατρός, αλλά βρίσκεται μπροστά στο lap top σχεδόν όλες τις ελεύθερες ώρες της παίζοντας ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, και κάνοντας τσαρτ, αυτό λέγεται εξάρτηση, ή όχι΄; Σημειωτέον, για μένα το Ιντερνετ αποτελεί εργαλείο για τη δουλειά μου.
@Εύη:
1. Λές μόνη σου, “υποτίθεται”.
2. Τότε και εγώ, 20 χρόνια πριν που ήμουν στην ηλικία της κόρης σου είχα “εξάρτηση από το τηλέφωνο”. Δεν ήταν εξάρτηση τότε, δεν είναι τώρα. Είναι απλά μία έφηβη που προτιμάει να κάνει chat με τους φίλους της και τις φίλες της, όπως και εγώ προτιμούσα να μιλάω μαζί τους στο τηλέφωνο.
Αν αυτό είναι εξάρτηση, να προσθέσουμε στις εξαρτήσεις που είχα το να παίζω με τις ώρες μπάσκετ, να διαβάζω βιβλία αντί για τα μαθήματά μου, να προτιμάω να χαζεύω με τους φίλους και τις φίλες μου 1-2 ώρες μετά το σχολείο, αντί να γυρνάω τρέχοντας σπίτι για να διαβάσω.
Προφανώς και ένας γονιός προσπαθεί να βάλει περιορισμούς, να απαγορέψει στο παιδί του να κάνει μόνο όσα του αρέσουν, αλλά να κάνει και κάποια πράγματα που πρέπει, όπως το να διαβάσει τα μαθήματά του.
Αλλά όχι και εξάρτηση!