υπόθεση blogme.gr (ιδέες;)

Σκέφτηκα αρκετά το θέμα του blogme.gr. Επικοινώνησα και με τον Αντώνη να τον ρωτήσω την άποψή του.

Νομίζω ότι οι στόχοι οποιασδήποτε ενέργειας θα μπορούσαμε να κάνουμε πρέπει να είναι δύο:
1. Να υποστηρίξουμε τον Αντώνη Τσιπρόπουλο
2. Να δημιουργήσουμε ένα δεδικασμένο που να υπερασπίζεται παρόμοιες προσπάθειες (aggregators) ως προς το θέμα ότι απλά αναπαράγουν τα κείμενα και δεν έχουν ευθύνη για αυτά. Αντίστοιχα ότι αν έχεις link προς ένα site δεν σημαίνει ότι έχεις ευθύνη και για ό,τι γράφει.

Σε αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος θα ήταν η συλλογή υπογραφών σχετικά με το θέμα, οι οποίες θα είναι στην διάθεση του Αντώνη να τις καταθέσει αν θέλει στην δίκη.

Υπάρχουν άλλες σκέψεις; Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει με το κείμενο; Παρατηρήσεις;

75 Responses to υπόθεση blogme.gr (ιδέες;)

  1. pork says:

    Πρέπει να γίνει επειγόντως μια κίνηση άμεσης υποστήριξης.Η ιδέα σου για υπογραφές είναι πολύ καλή και -το κυριότερο- ρεαλιστική.Ας αρχίσουμε να μαζευόμαστε σιγά σιγά.

  2. manifestogr says:

    που μπορεί να υπογράψει κανείς?

  3. Nikos says:

    Ένα πρόβλημα που έχει αναδειχθεί είναι ότι οι δικαστές (και το περιβάλλον σύστημα) θα είναι “αδιάβαστοι” σε θέματα τεχνολογίας, aggregators, rss, κλπ. Νομίζω ότι μέσα από τα blogs πρέπει να αναδειχθεί το πρόβλημα με μια μαζική συντονισμένη ενέργεια (όπως το πρόσφατο κείμενο για τον Πολύδωρα), με απώτερο σκοπό να το πιάσουν τα mainstream media.

    Είναι σημαντικό να αναπαραχθεί μέσω εφημερίδων ή ηλεκτρονικών μέσων. Ανάμεσα στους bloggers υπάρχουν άνθρωποι με πρόσβαση σε αυτούς τους μηχανισμούς. Χρειάζεται μια ενημέρωση για τις ιδιομορφίες του Μέσου και τους λόγους για τους οποίους ο Αντώνης είναι θύμα κακής ενημέρωσης. Αν υπάρξει μια αθωωτική απόφαση, με ένα συγκεκριμένο μάλιστα σκεπτικό (δεν ξέρω αν ανακοινώνεται σκεπτικό σε αυτές τις περιπτώσεις – αμφιβάλλω) θα έχουμε το δεδικασμένο που θέλουμε.

  4. Panayotis says:

    @manifesto: πουθενά για την ώρα. Απλά έβαλα εδώ τις σκέψεις μου, να δω σχόλια και ανάλογα να δράσουμε.

  5. Panayotis says:

    @Nikos: νομίζω ότι ο στόχος μίας τέτοιας καμπάνιας δεν πρέπει να είναι “να αναδείξουμε το θέμα” αφού κάτι τέτοιο ελάχιστη βοήθεια μπορεί να προσφέρει στον Αντώνη (εκτός και αν γίνει πρώτο θέμα σε εφημερίδες και τηλεοράσεις και ραδιόφωνα). Αλλά αν το αποτέλεσμα είναι να μαζέψουμε 10, 100, 1000, όσες μπορούμε, υπογραφές τότε αλλάζει αφού οι δικαστές όσο και αν δεν είναι ενημερωμένοι, δεν θα αγνοήσουν την γνώμη (σε τεχνικά θέματα), απλών χρηστών, πιο έμπειρων χρηστών, προγραμματιστών κ.λ…

  6. freeaction says:

    Θα πρέπει να δοθεί βάση στο κείμενο την στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο.
    Δηλαδή, με απλά λόγια να γίνει λογος με κατανοητό κείμενο (για τους δικαστές που δεν ξέρουν)τι είναι agreegator και τι link, γιατί κατηγορούν τον Αντώνη και oτι υπάρχουν εκατομμύρια τέτοια σε όλο το νετ και λειτουργούν δίχως κάποιο νομικό πρόβλημα.

  7. Nikos says:

    Δεν πιστεύω ότι η οποιαδήποτε “συλλογή υπογραφών” έχει επηρρεάσει ποτέ δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για διαδικασία εντελώς αναξιόπιστη ως προς τη μέθοδο και τα αποτελέσματά της, και αυτό το ξέρουν οι αποδέκτες τέτοιων προσπαθιεών.

    Εννοείται ότι συμμετέχω σε ότιδήποτε γίνει, αλλά νομίζω ότι τέτοια παιχνίδια παίζονται στο επίπεδο της δημοσιότητας και της πίεσης από τα παραδοσιακά κανάλια…

  8. freeaction says:

    Σωστά με κάλυψε ο Παναγιώτης κατά την ώρα που έγραφα το παραπάνω.
    Επίσης προτείνω το θέμα πρέπει να αναδειχτεί στα ΜΜΕ (και στα blogs βέβαια)και αυτό θα γίνει αργά η γρήγορα με την δική μας δημοσιοποίηση.
    Θα πρέπει όμως να βιαστούμε, και να βάλουμε banners προς τη σελίδα του ψηφίσματος, όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά.

  9. Δικηγορος Βριπιδα says:

    Παιδια, υπαρχει κατι πιο πρακτικο απο υπογραφες κτλ. Ας ερθουν 2-3 κομπιουτεραδες σε επαφη με τον Αντωνη κ’ τον δικηγορο του και ας πανε για μαρτυρες υπερασπισης, οπου κ΄ θα πουν τί ειναι (η ιδιοτητα του Παναγιωτη θα φανει χρησιμη εδω – δεν το λεω ειρωνικα) και τί σχεση εχουν με υπολογιστες, ο δικηγορος του Αντωνη τοτε θα τους κανει πασα ερωτησεις (“τι ειναι το aggregator κτλ) και αυτοι θα απαντησουν συντομα, περιεκτικα και σαν να απευθυνονται σε χαζους.

    Πρεπει να ξερετε οτι σε ποινικες δικες, οι δικαστες συνηθως δεν εχουν πολυδιαβασει το φακελο και πιο πολυ ρολο παιζει η ακροαματικη διαδικασια. Μια καλη παρουσια του Αντωνη κ’ καποιων μαρτυρων υπερασπισης του θα εχει καταλυτικη επιδραση.

    Τωρα, απο κει κ’ περα, αυτο που πρεπει να σκεφτει ο Αντωνης κ’ παλι με τον δικηγορο του ειναι η αντεπιθεση. Το θεμα δεν ειναι τοσο να αθωωθει ο Αντνωης οσο να μπει ο αλλος κατεργαρης στον παγκο του.

  10. Roark says:

    Εγώ προτείνω να ενεργοποιήσουμε την πρόταση που είχαμε καταλήξει σε μια συνάντησή μας, να μαζευτούν οι υπογραφές όχι για να κατατεθούν στο δικαστήριο αλλά προκειμένου να κατατεθούν στους βουλευτές και να πάρουν αυτοί θέση επί του θέματος.

    Θα έχει σημαντική απήχηση στο δικαστήριο η γνώμη ενός αριθμού νομοθετών επί του θέματος, και από την άλλη καλό είναι να εθίζουμε τους αντιπροσώπους μας στην εποχή των διαδραστικών μέσων, όπου είναι πολύ πιο άμεσα υπόλογοι στους πολίτες. Σε ένα αρκετά μεγάλο ερωτηματολόγιο απάντησαν 7 βουλευτές. Σε μερικές ερωτήσεις για την συγκεκριμένη υπόθεση, και συνοδευόμενες από έναν σεβαστό αριθμό υπογραφών, η ανταπόκριση θα είναι μεγαλύτερη.

  11. Flareman says:

    Δε νομίζω πως η συλλογή υπογραφών έτσι αυθαίρετα εξυπηρετεί κάτι. Σίγουρα δεν αξίζει να συλλεχθούν υπογραφές εκ των προτέρων και να δοθούν στον Αντώνη ώστε να τις χρησιμοποιήσει αν θέλει. Αν ο ίδιος το επιθυμεί μπορεί να το ζητήσει και τότε θα σκεφτούμε αν και ποιοι θα συμμετέχουμε.

    Τη γνώμη μου καταθέτω, έτσι;:)

  12. karpidis says:

    Εγώ λέω να κάνει δήλωση ο Γιωργάκης και θα λήξει το θέμα :) . Πέρα από την πλάκα νομίζω με μάρτυρα τον κ. Παπανδρέου θα βοηθηθεί πολύ η διαδικτυακή κοινότητα. Τα Μ.Μ.Ε θα δείξουν την απαραίτητη προσοχή στα νέα μέσα και ο κόσμος επίσης. Θυμάμαι κάποτε πως κάποτε ο ίδιος ο Feynman είχε παραστεί στο δικαστήριο για πολύ χειρότερη περίπτωση. Όχι για κάτι που πυροβολείται αδίκως από τους πάντες. Πάνο το βλέπεις εφικτό; Φυσικά και η δικιά σου μαρτυρία θα βοηθήσει πολύ αλλά μόνο στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ενώ αυτό που έλεγα εγώ είναι να έχουμε ένα δεδικασμένο για τις συνειδήσεις του κόσμου πάνω από όλα.

  13. Επειδή το θέμα αφορά εμένα άμεσα , και αρκετοί φίλοι/ες από εσάς επικοινώνησαν μαζί μου με mail, η με ερωτήσεις σε posts στο δικό μου η άλλα blogs σχετικά με αυτή τη πρόταση εχω να πώ:

    Οποιαδήποτε δημοσιότητα πάρει το θέμα, η οποία έχει να κάνει με τους λόγους τους οποίους έτυχε και διώκομαι εγώ(το θέμα διαδικτύου οπως έχει γραφτεί/ειπωθεί δεν είναι προσωπικό) θα είναι θετική.

    Η συγκεκριμένη πρόταση του Παναγιώτη αν συνοδευτεί με το κατάλληλο κείμενο , ώστε να καταλάβουν όσοι ίσως δεν γνωρίζουν τις τεχνικές πτυχές του θέματος(έδρα δικαστηρίου), μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά απο εμένα, αλλά και για την αποφυγή μελλοντικών λαθών της δικαιοσύνης ενάντια σε τρίτους.

    Επίσης συμφωνώ με τον Roark σχετικά με την πρόταση, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει και αυτό ανεξάρτητα .

  14. Το θέμα των υπογραφών με προβληματίζει λίγο, ως τι υπογράφουμε, ως μπλόγκερς ή με ονοματεπώνυμα; Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να βάλω φαρδιά πλατιά το ονοματεπώνυμό μου (κι ας σκίζεται ο γνωστός δικομανής) αλλά να έχουμε υπόψη την αποδοχή της πρωτοβουλίας αυτής, δέχονται οι μπλόγκερς να “εκτεθούν”; Το θέτω διότι το δικαστήριο δεν νομίζω να λάβει υπόψη του “ανώνυμες” υποστηρίξεις. Εκτός αν μετράει περισσότερο μια συντονισμένη καμπάνια στα μπλογκς για την υπεράσπιση του Τσιπρόπουλου, αλλιώς ένα χαρτί με nicknames δεν λέει και πολλά.

    Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με τον δικηγόρο Βριπίδα, εκεί πρέπει να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος της υπεράσπισης.

  15. freeaction says:

    Να συμπληρωνει επωνυμα ο καθένας τα στοιχεία του.
    Τι έχει να φοβηθεί?
    χμμμμμμ και αν βάζαμε ολοι link τον funel και λέγαμε αυτοί είμαστε…ελάτε να μας πιάσετε?

  16. Simos says:

    Συγνώμη σε ποιο δικαστήριο θα δεχτούν υπογραφές ψευδωνύμων;…Αν είναι δυνατόν… Ένα πρώτο βήμα είναι όλοι μια μέρα να κάνετε αναδημοσίευση της συγκεκριμένης επιστολής έτσι ώστε να αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα. Αν 4.000 blogs μια μέρα (ή την ίδια μέρα) δημοσιεύσουν το ίδιο κείμενο, αυτό είναι μια τεράστια κίνηση….

  17. Ilias says:

    Όταν μιλάμε για συλλογή υπογραφών εννοείται πως χρειάζονται πλήρη και πραγματικά στοιχεία, αν και δε νομίζω πως κάτι τέτοιο από μόνο του θα ήταν αρκετό.
    Η ιδέα που προτείνει ο Simos για αρχή πάντως ακούγεται καλή και η δημοσιότητα είναι σίγουρα θετική.

  18. freeaction says:

    Παιδιά μην αποπροσανατολίζεστε στο θέμα των υπγραφών.Για να συμφωνεί και ο ίδιος ο Αντώνης ,κάτι θα ξέρει…
    Σημασία ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
    Οταν μαζέψεις 3-4000 υπογραφές που λένε, ε οχι δεν ειναι έγκλημα το linkink,rss σαφώς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ του εκει που θα το χρειαστελι,’ασε που ο τύπος θα ασχοληθεί με το θέμα.Καλο είναι να γίνει,άσχετα με τους άλλους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε πχ όπως λέει ο simos η θα επιλέξει ο συνηγορος του Αντώνη.

  19. to stirizo, perimeno nea sas!

    p.s. me thn idia logiki den prepei na ginei minis sto youtube.com giati evale ta video tou funel?

  20. 1sophi says:

    Kai apo emena tin ypostirixi san aplh xristis tou internet.
    Pros ton parapano, me tin idia logiki tha mporouse na kanei minisi(pou etsi ki allios de stekei) ki ekei pou les.
    Omos eine adikos kai den exei ta kotsia.
    Opou ton pernei ….aftos eine o k. Liako.

  21. Devil's advocate says:

    Η άποψη μου είναι ότι ένα δυνατό κείμενο συμπαράστασης δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην εξήγηση-αποσαφήνιση στούς δικαστές των τεχνικών όρων, και της καταφανούς αθωότητας του Τσιπρόπουλου, αλλά να πηγαίνει τουλάχιστον ένα βήμα παραπέρα.

    Δηλάδη αν είχαν κλείσει τον funEL δεν θα αντιδρούσαμε, (εγώ προσωπικά θα αντιδρούσα και ίσως περισσότερο ), είναι κορυφαίο ζήτημα αρχής πέρα από το αν συμφωνώ η διαφωνώ με το περιεχόμενο των σελίδων του funEL.

    Ενα κείμενο λοιπόν που να θέτει συνολικά το ζήτημα της ελευθερίας λόγου στο ιντερνετ, να την υπερασπίζεται και να βάζει και βάσεις για διεύρηνση της.

    Αλλιώς τι νόημα έχουν τα blogs και τα fora στο διαδίκτυο εκτός απο το να εκφράζουν μια μη κατεστημένη και μη “καναλιζαρισμένη” (από κάθε λογής κανάλια) εικόνα της επικαιρότητας.

    Αυτές οι αρχές θα πρέπει να διαπνέουν ενα πραγματικά δυνατό κείμενο αλληλεγγύης που θα μπορεί να αποτελέσει και τη βάση μιας γενικότερης πλατφόρμας συζήτησης για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, γιατί οι καιροί είναι χαλαιποί…

    Επίσης θα προτείνα στον vrypan να δημιουργήσει έναν χώρο όπου όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην συν-διαμόρφωση του κειμένου κατά τα πρότυπα ενός open-source project (είμαι σίιιγουρος ότι έχει τις τεχνικές γνώσεις και δυναοτητες), προσωπικά είμαι διαθέσιμος να συνεισφέρω στην σύν-δημιουργία του κειμένου.

  22. Devil's advocate says:

    Τα γράφω αυτά με αφορμή το σχόλιο του anonymous thinker πιο πάνω (καθώε και πολλών άλλων που διάβασα στο blogme.gr) τα οποία τα θεωρώ εξαιρετικά επικύνδινα ως λογική.

    Δεν επρέπει σε καμία περίπτωση αν εμπλακούμε στη λογική ποίος έπρεπε να μηνυθεί η όχι (γιατί να έπρεπε να μηνυθεί κάποιος στην τελική.). Αυτό είναι δουλειά άλλων και δεν θα πρέπει να μας απασχολεί. Να επικεντρωθούμε στην υπεράσπιση και διεύρυνση της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

    Όσον αφορά τις υπογραφές, η κίνησ είναι πιο πολύ συμβολική και λιγότερο ουσιαστική, οπότε προτείνω να υπογράφει ο καθένας όπως θεωρεί πιο σημαντικό είτε με το πραγματικό του είτε με το “διαδικτυακό” του όνομα (η αφεντία μου πάντως θα υπέγραφε με το πραγματικό).

  23. Rodia says:

    Για μένα -γνώμη μου- είναι πολύ σημαντική η υπεράσπιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο διαδίκτυο, με δεδομένη τη σύλληψη του Α. Τσιπρόπουλου και τη μήνυση εναντίον του λόγω της φιλοξενίας του μπλογκ του φανέλ. Είναι φανερό (γνώμη μου) ότι ο μηνυτής χτύπησε το σαμάρι αντί για το γάιδαρο, όπως λέει η παροιμία.
    Οπότε, αν το κέρδισμα της υπόθεσης έρθει μέσω της ελεύθερης διακίνησης, κλπ κλπ, το κέρδος είναι διπλό.
    Φυσικά, συμφωνώ και επαυξάνω στην προσπάθεια ενημέρωσης των δικαστηρίων. Ισως με ένα κείμενο σαφές, όπου να εξηγούνται αναλυτικά και με απλό τρόπο οι διάφοροι τεχνικοί όροι, πράγμα που μπορεί να γίνει σε ένα ποστ + σχόλια.

  24. Rodia says:

    Συμπλήρωμα: ένα κείμενο σε open-source project έχει την αδυναμία ότι εκεί έχει πρόσβαση και ο μηνυτής. Ας το λάβουν υπόψη οι νομικοι που εκφράστηκαν ήδη.

  25. neTpen says:

    Οι δικαστές είναι δέκτες της επικαιρότητας. Αν η υπόθεση, ήδη ΠΡΙΝ από τη δίκη, λάβει δημοσιότητα και οι θέσεις μας (οι αλήθειες μας, στην ουσία) γίνουν γνωστές, θα βοηθήσει.

    Θεωρώ ότι πρέπει να επιδιώξουμε το maximum δημοσιότητας. Ένα κείμενο που θα αναρτηθεί σε όλα τα (πρόθυμα) blogs και μια ανοιχτή επιστολή σε όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η ενημέρωση. Άρα πρέπει να αποφευχθούν ακρότητες κι επιθετικότητα.

    Μερικοί μάρτυρες, γνώστες και ικανοί να παρουσιάσουν το θέμα ΑΠΛΑ και ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ, όπως πρότεινε παραπάνω η Δικηγόρος Βριπιδα, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμοι. Ωστόσο, καλά θα είναι να έχουν και μια σχετική επαγγελματική ιδιότητα (για να πείσει το Δικαστήριο η “αυθεντία” τους).

    Την ιδέα με τους βουλευτές δεν την επικροτώ. Θα φανεί σαν πολιτικό κουκούλωμα ευθύνης, ενώ ουδεμία σχέση δεν έχει με αυτό. Εκτός αν συγκέντρωνε τεράστια πολιτική αποδοχή και στήριξη, που δεν το περιμένω.

    Τέλος, δεν μπορούν να επιδοθούν στο Δικαστήριο λίστες με υπογραφές, ψευδώνυμες ή επώνυμες. Τα αποδεικτικά μέσα στη δικονομία είναι συγκεκριμένα και σαφώς σε αυτά δεν περιλαμβάνονται λίστες συμπαράστασης. Αυτά μόνο εξω-δικαστικά μπορούν να ασκήσουν επιρροή, όπως προανέφερα.

  26. freeaction says:

    Αφού οι δικαστές είναι δέκτες της επικαιρότητας,μια τετοια κίνηση θα βοηθούσε πολύ,αφου θα στρέψει τα φωτα της επικαιρότητας στη κατάσταση.Ας το ξεκινήσουμε αυτο…και κανουμε και αλλα.

  27. dealsend says:

    1.Ένα κειμενο που εξηγει την κατηγορια, με ενα μικρο ιστορικο, την καταγγελια μας και την γελοιοτητα του θεματος, POST απο ολους μας!

    2. Το ιδιο κειμενο στα Αγγλικα, post και απο ξενους bloggers, μπορουμε να τους ζητησουμε βοηθεια, ετσι για να γινουν παντου ρεζιλι.

    3. Εφαρμογή κίνησης : Άμμεσα

  28. marado says:

    Καλημέρα
    -Κείμενο υπογαφές με τα ονόματα και τα επίθετα
    -Ανάρτηση κειμένου στα ημερολόγια
    -Παρουσία στο δικαστήριο κατα την διάρκεια της δίκης .
    -Ενημέρωση σε βουλευτές απο όλες τις πτέρυγες

  29. freeaction says:

    Είμαι κι εγω σύμφωνος με το marado.
    Το θέμα είναι οτι πρέπει να κάνουμε γρήγορα.Πότε και απο ποιους?
    Μην καταλήξουμε να λέμε-λέμε και τίποτα δεν κάνουμε…..

  30. PiKei says:

    Νομίζω πως το marado τα συνόψισε όλα. Επίσης στο κείμενο με τις υπογραφές ενώ από όσο ξέρω απαιτείται ονοματεπώνυμο δεν απαιτείται nickname.Θέλω να πω πως ένα κείμενο συλλογής υπογραφών μπορεί να περιέχει και την μαμά μου και τον μπαμπά μου και την αδερφή μου που δεν έχει μπλογκ, ιδίως αν άπτεται ζητημάτων ελευθερίας της έκφρασης. Έτσι όποιος θέλει μπορεί να διατηρήσει την ανωνυμία του ως μπλόγκερ και να το υπογράψει ως πολίτης. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί μπλογκάρω με το ονοματεπώνυμό μου. Αλλά νομίζω πως ότι γράφω παραπάνω είναι μια λύση…
    Καθοριστική είναι η παρουσία μαρτύρων υπεράσπισης, αλλά και κοινού στην ακροαματική διαδικασία… και ναι, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί δεδικασμένο.

  31. Λοιπόν προτείνω τρεις κατευθύνσεις για να κινηθούμε.

    Κατ’ αρχάς, εμείς ως κοινότητα πρέπει να φτιάξουμε ένα site αλληλεγγύης στον Αντώνη, στο οποίο θα συγκεντρωθεί όλο το υλικό της υπόθεσης, θα καταχωρείται ως αλληλέγγυος όποιος μπλόγκερ θέλει, θα συλλέγονται υπογραφές, θα υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός για τα δικαστικά έξοδα κτλ.

    Μετά πρέπει να δώσουμε δημοσιότητα στο θέμα, πχ στέλνοντας ένα δελτίο τύπου ή ανάλογο κείμενο στα μμε, προτρέποντας δημοσιογράφους να γράψουν για το θέμα ή αρθρογραφώντας οι ίδιοι κτλ.

    Τέλος πρέπει να κυνηγήσουμε τους διάφορους φορείς, όπως την ΕΣΗΕΑ, αλλά πολιτικούς χώρους, μέχρι και βουλευτές, για να σταθούν στο πλευρό μας.

    Για να γίνουν όλα αυτά όμως πρέπει να κάνουμε μια ανοιχτή συνάντηση και γρήγορα.

  32. sophia-s says:

    O inlovewithlife έχει δίκιο.
    Οτι γίνει ας γίνει γρήγορα.

  33. djk says:

    sorry που είμαι λίγο ανενημέρωτος αλλά πότε είναι η δίκη ? Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και εχετε την υποστήριξή μου.

    Υ.Γ. ενας απλός αναγνώστης blogs

  34. Όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα πάρει το θέμα, τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει:

    1) Υπογραφές:
    α. Των bloggers (κάποιοι από τους οποίους μπορεί να μη θέλουν να συνδέσουν το nick τους με ονοματεπώνυμο, αλλά ακόμα κι αν το κάνουν δε σημαίνει και τίποτα για το ευρύ κοινό – πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις “διασημοτήτων”). ΕΠΩΝΥΜΑ – όχι με ψευδώνυμα που θα φανούν γραφικά σε όσους δεν παρακολουθούν τα blogs.
    β. πολλών άλλων, είτε βουλευτών κλπ., είτε “επωνύμων” καλλιτεχνών κ.α., είτε απλών πολιτών.

    2) Δημοσίευση:
    α. Σχετικών posts υποστήριξης σε διάφορα ελληνόφωνα blogs, συντονισμένα όμως ώστε να έχει το μεγαλύτερο δυνατόν αντίκτυπο.
    β. Άρθρων σε παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, κλπ). Η ελευθερία του λόγου “πουλάει” – καλώς ή κακώς.
    γ. Σε blogs και ΜΜΕ εκτός Ελλάδος ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον πίεση από τη διεθνή κατακραυγή. Να γίνουμε ρόμπα παγκοσμίως, αναγκάζοντας τα παραδοσιακά μέσα να μη μας αγνοήσουν.

    3) Αλληλεγγύη, χωρίς κάποιο πολιτικό κόμμα ή άλλος φορέας να προσπαθήσει να καπελώσει τις αντιδράσεις (προκαλώντας έτσι διχασμό μεταξύ μας).

    4) Ενημέρωση: Με απλά λόγια – τι είναι aggregator, γιατί δεν συνεπάγεται ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο ενός blog. Παραδείγματα από το εξωτερικό ή παρόμοιες υποθέσεις.

  35. Rodia says:

    Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε (από την αναγγελία του κ. Τσιπρόπουλου) είναι η σύλληψή του και η ταλαιπωρία του. Για την “ταμπακέρα” δεν γνωρίζουμε τίποτε απολύτως. Η δικογραφία μας είναι εντελώς άγνωστη. Εστω, μερικά αποσπάσματα, ώστε να διαμορφώσουμε καλύτερα γνώμη.
    Αυτό που παρατήρησα ως τώρα στα διάφορα σχόλια, είναι ότι καθένας μας (και’γώ μέσα) έχουμε διαμορφώσει στο μυαλό μας ένα σωρό διαφορετικές εικόνες περί του κατηγορητηρίου, οπότε, αντιδρούμε ανάλογα με αυτές τις εικόνες.
    Για μένα, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε κάτι τι περισσότερο.
    Η αθώωση του κ. Τσιπρόπουλου, εφόσον εξηγηθεί επαρκώς στο δικαστήριο τι σημαίνουν οι τεχνικοί όροι, είναι δεδομένη και εύκολη υπόθεση.
    Η επέκταση της Απόφασης όμως, προς ένα ορισμό περί Σάτιρας και Παρωδίας ως μορφής Τέχνης (κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ), που είναι το ευκταίο κατά τη γνώμη μου, δεν διαβλέπω να έρχεται αν περιοριστούμε στενά στην υπόθεση της φιλοξενίας ενός blog από ένα aggregator.

    Ολοι γνωρίζουμε τι συνέβει και όλοι παίζουμε ρόλο τυφλών και κουφών.

  36. Pingback: Blogme.gr : το 'φάγαν οι κοσμόσφαιρες.. « Where the wild minds grow…

  37. Εν τέλη ,η υπόθεση θα κατασταλάξει αναπόφευκτα στο ουσιώδες ,δηλαδή στο αν το url του καθενός και εν συνεπεία και ο χώρος που του διατείθεται ,είναι δημόσιος ή ιδιωτικός.
    Η θέση του γράφοντος είναι πως οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό ακριβώς ,καθώς και στο οτι ο χώρος που του αναλογεί είναι άκρως ιδιωτικός με την μόνη διαφορά πως αν το θελήσει θα μπορεί να τον “παραβιάζει” ο καθένας διαβάζοντάς τον ή σχολιάζοντάς τον.

  38. nefestoras says:

    Διάβασα όλα τα σχόλια, μόλις πήρα είδηση το θέμα του Αντώνη Τσιπρόπουλου.
    Πιθανόν μαζί με τις άλλες συνεπίκουρες προσπάθειες, να μην υπάρξει καταδίκη, αν και είναι ιδιαίτερα αμφίβολο.
    Μόνο μια όντως αποτελεσματική λύση υπάρχει, εάν βέβαια οι bloggers είναι πράγματι διατεθειμένοι να φανούν αλληλέγγυοι στον φίλο τους.
    Link όλοι τον funel. Σήμερα αύριο μάλιστα γιατί οι μέρες πλησιάζουν. Όσοι έχουν μικρή μόνο πείρα από τα φοιτητικά τους χρόνια ή και αργότερα, θα θυμηθούν και θα γνωρίζουν, ότι μόνο μια αλληλεγγύη έμπρακτη όμως, σπάει τις απαγορεύσεις, τις τρομοκρατίες και τα νομικά παιχίδια . Αυτή είναι και η ιστορία του τόπου εξ άλλου, αλλά και η μόνη διεθνής πρακτική παλιά και σημερινή. Την ίδια πρόταση βρήκα και από τον freeaction. Εάν συμφωνήσετε ξεκινάω πρώτος, με μία μέρα διαφορά.
    Nefestoras.