- Χριστός Ανέστη!
- blogοπάρτι; Ήθελα να πάω, αλλά…
- (+) First Date, Danko Jones [PMN]
- Πώς ακούτε τα podcasts?
- Backup, backup, backup… FileVault, Parallels
- stefanos: cobian backup
- DigiPal2 Digital TV
- (+) Mirror of Love, henta ellis [PMN]
- stefanos audio comment, σχετικά με blogs.
- Podcasting Market Update
- feedburner διαχειρίζεται περισσότερα podcasts (47.000+) από όσους Ρ/Φ σταθμούς υπάρχουν σε όλο τον κόσμο!
- podcast circulation is consistently growing nearly 20% per month (1.6 million subscribers)
- Castrol Podcast
- radiopod.pasok.gr (πολιτικοί προσέξτε,το podcast δεν είναι σαν άλλα μέσα!)
- (+) None of the Above, David Ippolito [PMN]
- Podshow DevCast (+ Golden Ticket technology)
- RedHat Magazine Podcast [RSS]
- Linux, OS X, Windows
- (+) Single Mans Lament – Live at the CD Release Party, Matthew Ebel [PMN]
- RSS publishing (συνέχεια)
- Προς bloggers και podcasters: Womma (word of mouth marketing association), WOMMA Ethics
- Honesty of Relationship: You say who you’re speaking for
- Honesty of Opinion: You say what you believe
- Honesty of Identity: You never obscure your identity
>> Ακούστε + Λάβετε αυτόματα το vrypan|net|radio <<
Θέλετε να στείλετε ηχητικό μήνυμα;
Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
Όχι δεν είμαι ο Κωστής. Ο Κωστής είναι ο ‘Κωστής’ ή ‘Kostis’ και γράφει στο σπιτάκι. Μόνον. :)
Χμμ, Παναγιώτη, έγραψα πως το RSS έχει κάποια ‘ιστορική βάση’ στο RDF (Resource Description Framework) όχι το Rich Document Format — ίσως να μη γνωρίζεις το πρώτο και να έκανες default στο φορμά αρχείων κειμένου. Να σε παραπέμψω σχετικά εδώ.
Η παροχή της σύνοψης και όχι του κειμένου καθ’ ολοκληρία σε RSS δεν αποκλείει τη χρήση που περιγράφεις σχετικά με το μόνιτορ, όμως αποκλείει τα aggregators, κάτι θεμιτό κατα την άποψη μου, δεδομένου του προτύπου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου πως καλό θα ήταν να υπήρχε μια μορφή καθαρών ‘καλως δομημένων’ δεδομένων (δηλ. πλήν κώδικα μορφοποίησης και άλλων δεδομένων) και αυτό νομίζω πως το γράφω και στο προηγούμενο σχόλιο μου. Αυτό είναι εν ολίγοις το όλο νόημα πίσω από το Semantic Web, μια όχι ιδιαιτέρως γνωστή, όμως φιλόδοξη και ιστορικά αρκετά αμφιλεγόμενης σημασίας έννοια λόγω της σχετικής αοριστίας στην περιγραφή του Berners-Lee και του W3C, που όμως αποσκοπέι ακριβώς σε αυτό που περιγράφεις: καλώς δομημένα ‘καθαρά’ δεδομένα (σε XHTML/XML) και XSLT/CSS για μορφοποίηση.
Αυτά ούτε φιλοσοφικά, ούτε θεωρητικά πρότυπα είναι. Ο παραπάνω σύνδεσμος είναι νομίζω αρκετός.
Το RSS, τουλάχιστον δεν ξεκίνησε γι’αυτόν τον σκοπό. Τώρα αν η κωλυσιεργία του W3C και των εταιριών και η βιασύνη/ανάγκη του κόσμου (την οποία σέβομαι και μοιράζομαι) καταλήξει να το κάνει την βραχυπρόθεσμη/μεσοπρόθεσμη λύση για μεταφορά δεδομένων αυτό είναι άλλο θέμα.
Πιστεύω πως καλό θα ήταν να μην βασιστούμε ως παγκόσμια κοινότητα (χρηστών διαδικτύου) σε μια βιαστική υιοθέτηση του RSS ως φορμά δεδομένων, καθώς η βιασύνη αυτή, παρόμοια της οποίας οδήγησε και στο χάος που έφερε ο Internet Explorer και τα πρώιμα ‘πρότυπα’ της Microsoft, πιθανόν να βασανίσουν web developers και χρήστες του ιστού για αρκετά χρόνια. Όπως λες κι εσύ τα Windows είναι το πιο κακοσχεδιασμένο λειτουργικό — και συμφωνώ, όμως συμπληρώνω — ακριβώς επειδή δεν είναι σωστά δομημένο αλλά τρύπιο γεμάτο μπαλώματα τέρας.
Μου κάνει εντύπωση που αγνοείς τα παραπάνω ενώ φαίνεται πως διάβασες το σχόλιο μου και είσαι και Web Developer παναθεμά σε! :)
@cosmix: Άδικη κριτική που βασίζεται σε μία παραδρομή της γλώσσας :-) (Βλ. Resource Description Language, Rich Site Summary, Really Simple Syndication)
Καταλαβαίνω όσα λές, αλλά αν έχω ένα εργαλείο (σε αυτή την περίπτωση τα πρότυπα RSS/ATOM) που μου κάνει την δουλειά, θα το χρησιμοποιήσω. ΟΚ, το μαχαίρι δεν είναι το πιο κατάλληλο για να ξεβιδώνεις βίδες, αλλά δεν θα περιμένω να φτιάξεις κατσαβίδι για να τις ξεβιδώσω…
Υπάρχουν πολλά πράγματα που “δεν ξεκίνησαν για αυτό τον σκοπό”, αλλά αποδείχθηκαν τελικά πιο χρήσιμα για “αυτό τον σκοπό”…
@cosmix: (συνέχεια, τώρα που το θυμήθηκα): [...] όπως βέβαια δεν θα περιμένω και mainstream implementations του RQL για να φτιάξω τις εφαρμογές μου. Θα μετατρέπω τα data σε ό,τι μορφή χρειάζεται για να σωθούν σε RDBMS και θα κάνω ό,τι μπορώ έτσι.
Sorry, είμαι της λογικής “get the job done”. Σαφώς και θα χρησιμοποιήσω τα standards όπου υπάρχουν, σαφώς και θα διαλέξω τον δρόμο που δεν αποκλείει λειτουργικά ή browsers κ.λ., αλλά θέλω να φτιάξω την εφαρμογή μου ΤΩΡΑ. :-)
Άν έλεγα οτι δε ζήλεψα, θα ήταν ψέμα. Ίσως να μη φτάσω το δικό σου επαγγελματισμό, αλλά κάνω μια αρχή…
???
@kostas: ΟΚ, κατάλαβα, το είδα, το άκουσα :-) Ρε, για ποιο επαγγελματισμό μιλας;
Για όποιον (όπως εγώ) δεν το έπιασε, ας δει το http://babel-man.blogspot.com/.
εγώ απλά θα σου πώ ότι για άλλη μία φορά το πόντκαστ σ μου άρεσε…
:)
Παναγιώτη, ωραία η εκπομπή σου και πάλι. Δεν ξέρω τι έχω παθει αυτές τις μέρες, αλλά κολλάω στην μουσική (κ στο weekendgeeks εκεί κόλλησα!). Παίζεις κομματάκια που παίζει και ο Curry και ακούγοντάς τα 2η φορά μου φαίνονται πολύ γνωστά, σε σημείο που ξεχνάω ότι είναι Podsafe!
Καλή φάση!
Έλα Παναγιώτη, ναι ο cosmix είναι ο Δημοσθένης. Είχαμε γνωριστεί όλοι μαζί. Αν βρω κανά άλλο nick που να μ’αρέσει, I’ll let you know :) Ίσως το khtoo, που είναι το handle μου στο flickr.
Τέσπα, εγώ Podcasts ακούω πάντως μόνο στο iPod-maxi μου, όπως αποκαλώ συχνά τον PowerBook G4 12” μου.
Συλλυπητήρια για τα αρχεία. Σκεφτόμουν και ‘γω να βάλω file vault, μα είχα μια παρόμοια εμπειρία με το encryption των Windows XP, και από τότε μακρυά το encryption από μένα.
Μια μικρή πρόταση για βελτίωση του ήχου: προσπάθησε να ισοροπήσεις την ένταση του ήχου σου. Η φωνή σου είναι αρκετά χαμηλότερα από την μουσική και μας αναγκάζεις να παίζουμε όλη την ώρα με την ένταση :)
Καλή συνέχεια.
Δημήτρης
Pingback: pestaola.gr » Blog Archive » Podcast