Ξεκινώντας ένα project στο sourceforge.net

Εδώ και 2-3 εβδομάδες ασχολούμαι με ένα project που είχα αρχίσει το 2000, αλλά “παραμελήθηκε” στο ενδιάμεσο. Ονομαζόταν (ονομάζεται) bitlog και στόχος του ήταν να παράγει στατιστικά για την επισκεψημότητα σελίδων στο Internet. Η διαφορές του με άλλα παροόμοια εργαλεία που βασίζονται στα logs του webserver:
1. βασίζεται σε cookies.
2. τα στατιστικά που παράγει είναι πιο πολύ προσανατολισμένα στο marketing παρά στον administrator. Δεν μας ενδιαφέρουν π.χ. Kb transfered, ούτε hits, μας ενδιαφέρουν πραγματικά pageviews, distinct users, reoccuring visitors κ.λ.
Τέλος πάντων, όταν υπάρχει κάτι που θα είναι usable θα το βρείτε στο https://sourceforge.net/projects/bitlog/

Αποφάσισα να το κάνω host στο sourceforge.net για δύο λόγους. Ο ένας να δω πώς ακριβώς δουλεύει το sourceforge.net, τί εργαλεία δίνει, τί επιτρέπει.

Ο άλλος είναι γιατι συνειδητοποίησα ότι κατά κάποιο τρόπο το SF λειτουργεί και ως θεματοφύλακας του Open Source: αν για παράδειγμα κάποιος αμφισβητήσει μετά από 2 χρόνια ότι ένα project είναι πραγματικά ανοιχτό, οτι για παράδειγμα είναι κλεμένο, μπορείς να πεις πάντα, “κοίτα το CVS στο sourceforge (που δεν είναι καν δικός μου server) και θα δεις όλη την εξέλιξη του κώδικα από το μηδέν”…

Comments are closed.